Сад огород

воскресенье, 26 апреля 2015 г.

Ремонт підлоги

Ремонт підлоги у квартирі - одна з найважливіших і обов'язкових робіт. В залежності від того, з
якого матеріалу зроблена підлога у Вашій квартирі, таким і буде його ремонт. Як правило, в
панельних квартирах було два варіанти - дерев'яний паркет або дошка та бетонна стяжка підлоги. Плитні перекриття під час будівництва засипалися керамзитом, стелився утеплювач, а зверху укладалася паркетна дошка. Більшість старих будинків мали прошарок утеплювача лише на першому поверсі, так що якщо у своїй квартирі Ви її не знайшли нічого страшного в цьому немає.



Однією з найбільших помилок, які допускають при ремонті підл
оги у квартирі - покриття листовим матеріалом стару основу. Робити це можна лише тоді, коли Ви впевнені в стані накрываемой дошки. В іншому випадку Вам забезпечені: колонії комах, неприємний запах від вогкості, скрипи і нерівності.
Якщо колишні господарі допускали затоплення квартири, то однозначно існуюче покриття не придатне для подальшого використання. Колишній паркет можна залишити, якщо він не був пофарбований фарбою і має задовільний вигляд. Додатково можна обробити шліфувальною машиною і розкрити лаком необхідного кольору, використовувати масляні або інші фарби на паркет не рекомендується.

При ремонті дощатої підлоги в квартирі, особливу увагу слід приділити лагів. Якщо вони у хорошому стані, то слід замінити зіпсовані дошки на нові, а розхитані зафіксувати саморізами. Якщо лаги зіпсовані (гниль, тріщини, комахи), то можна розглянути варіант повного демонтажу дерев'яного статі і спорудження бетонної стяжки. Судження про те, що бетонна підлога набагато холодніше дерев'яного в якомусь сенсі вірне, але використання якісних утеплювачів змінить цю думку в кращу сторону, тим більше, що при бажанні поверх утеплювача легко монтується дошка, ламінат або паркет.

Комментариев нет:

Отправить комментарий