Сад огород

пятница, 29 июля 2016 г.

Коли і як правильно прорідити морква та інші рослини.


 У всіх, напевно, почали з'являтися перші сходи овочів на городі. І багато хто цікавиться, коли потрібно прорідити морква, буряк, редис та інші рослини, і як це правильно робити. Сьогодні розпишу вам, ніж потрібно зайнятися з першими сходами. Як ви, можливо, вже знаєте – проріджують сходи для отримання більш великих плодів, щоб кожному овочу/рослині вистачало сонця, вологи і корисних речовин для росту.

Основні правила проріджування сходів на грядках:


Земля повинна бути сирою, щоб легко було витягнути зайві сходи.

Видаляємо слабкі, менші по зростанню, залишаючи самі сильні і великі сходи.
Перше проріджування у більшості овочів варто провести у фазі сім'ядолей.
Друге повторюємо в основному через пару тижнів, і тепер ви повинні залишити вже ті сходи, які будуть з вами до кінця. Тобто залишати відстані між різними рослини, слідуючи індивідуальними показаннями.
При висмикуванні саджанця краще притримати землю поруч з ним.
Після того, як всі прорідили – ущільніть грунт і полийте.
Існує думка, що сходи буряків при проріджуванні не можна висмикувати з землі, а потрібно зайві отстригать ножицями. Але, як перевірено багаторічним досвідом наших бабусь, звичайне висмикування не заподіє шкоди залишилися сходах буряків. Навпаки, якщо залишити непотрібні корінці в землі, почнеться процес гниття, що зовсім не до речі.
Раз вже я почала з буряків, то продовжу –

Як прорідити буряк правильно:

Перше висмикування проводимо, коли у буряків є вже 3 листків, друге – коли виросло вже 5-6 листочків, в кінцевому підсумку повинно вийде відстань між сходами 8-10см. Якщо ви сіяли насіння не дуже густо, то можна мешающиеся свеклины пересадити. Якщо густо сходить – то прореживаем і викинемо зайве. Також пересаджувати можна ще редьку – увечері після дощику.

Як правильно прорідити редис:

Редис виростає на городі найпершим, його першим і прорідити потрібно відразу, як з'являться сходи. Залишити між редисками потрібно по 5-7см.

Моркву.

Проріджують морква без єдиного сумніву. Перше проріджування проводять при появі 2-х справжніх листків, залишаючи між морквинами 2см, друге – коли буде вже 5листов, на цей раз залишимо між коренеплодами близько 4-5 див. Моркви не потрібно багато місця, інакше сили підуть у ріст, а не в смак, якість її знизиться.

Огурцы.

Огурцы я тоже прореживала, оставляя между ними по 10 см в ряду, между рядами лучше оставлять от 50см.

Также нужно проредить брюкву, пастернак, петрушку, салат кочанный, репу, редьку, укроп кустовой. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий